Hoe vind jij de boekhouder die bij jou past?

Met een goede boekhouder weet jij precies hoe jij er financieel voorstaat. Maar met een grote variatie in tarieven zijn zzp'ers snel geneigd om voor de goedkoopste boekhouder te kiezen of het zelf te doen.

Echter is geen boekhouder hetzelfde. Van kosten tot werkzaamheden, het is maar net wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Daarom helpen wij je met 3 handige vragen jouw perfecte match te vinden.

Voor welke werkzaamheden?

Met een boekhouder is mogelijk om de gehele boekhouding uit te besteden, of slechts een gedeelte. Maak vooraf altijd duidelijke afspraken met elkaar. Wil jij zelf jouw balans en BTW-aangiftes opmaken en slechts een controle? Of besteed jij het liefste alles uit zodat jij geen omkijken meer hebt naar de boekhouding? Alles is mogelijk!

Werkt jouw boekhouder online?

Werk jij met een online boekhoudprogramma? Dan is het belangrijk te weten dat jouw boekhouder hier ook goed mee omgaat. Door je boekhouder toegang tot jouw account te geven, kan hij direct bij al jouw financiële gegevens. Hierdoor heeft je boekhouder snel en overal inzicht. Dat bespaart je boekhouder tijd en scheelt jou weer in de kosten.

Kan je advies vragen?

Vroeger hielp een boekhouder jou alleen met je administratie op orde krijgen. Tegenwoordig hebben boekhouders ook een adviserende rol gekregen. Juist met financiële beslissingen kan een boekhouder een perfecte adviseur zijn. Is het handig om een zakelijke auto te kopen? Kan je de groei van je bedrijf dit jaar nog realiseren? En welke stappen moet jij hiervoor zetten?

Het is natuurlijk erg handig als iemand ervoor zorgt dat jouw jaarrekening, balans en belastingaangiftes kloppend zijn. Maar iemand die jou op helpt om je droom te realiseren is nog veel meer waard.

Nog 1 laatste tip:

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij jouw boekhouder en dat jullie goed samen kunnen werken. Vergelijk daarom altijd meerdere partijen voordat jij jouw beslissing maakt. 

Via de website kan jij nu 4 zzp boekhouder offertes aanvragen. Succes met jouw beslissing!

Misschien ook interessant: