Een berekeningsfout, schade aan een geleverd product of een kop koffie over de laptop van een klant. Het klinkt misschien als een cliché, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En wanneer jij aansprakelijk wordt gesteld, kunnen de kosten razendsnel oplopen tot enkele (tien) duizenden euro's. 

Maar wanneer heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig en wanneer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? En loop jij extra bedrijfsrisico met jouw beroep? Om een eind te maken aan alle verwarring zetten wij ze onder elkaar. Ontdek welke verzekeringen jij nodig hebt!

 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor schade aan spullen van anderen of personen (=letsel). Stel je stoot een kop koffie over de dure laptop van je klant. Of iemand struikelt over het snoer van jouw computer. Erg vervelende situaties waar de kosten hoog kunnen oplopen als je aansprakelijk wordt gesteld. Een onmisbare verzekering voor iedere ondernemer.

✔ Verzekerd materiële schade
✔ Verzekerd letselschade
✔ Basisverzekering voor bedrijven

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is noodzakelijk als jij aansprakelijk kan worden gesteld voor financiële schade veroorzaakt door het niet goed uitvoeren van de opdracht of door het geven van verkeerd advies. Stel een administrateur maakt een fout in de aangifte van zijn klant waardoor deze een boete ontvangt. Deze verzekering dekt de gevolgen van dit soort onbedoelde beroepsfouten zodat jij weer zorgeloos kan ondernemen.

✔ Verzekerd financiële schade
✔ Beroepsfouten & verkeerd advies
✔ Enkel bij adviserende beroepen

 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste verzekeringen? Ben je benieuwd wat jouw laagste premie is? Start dan onze verzekeringen premievergelijking en vergelijk minimaal 6 grote verzekeraars. Zo ben jij altijd goed verzekerd voor de laagste prijs!

Misschien ook interessant:

3 ZZP Bedrijfsrisico's

mijnZZPdiensten | 7-8-19 14:01

De Top 5 ZZP Verzekeringen

mijnZZPdiensten | 7-8-19 14:01