Deze maand was crowdfunding volop in het nieuws. Op een online platform worden zzp'ers en investeerders (groot of klein) met elkaar in contact gebracht. Maar hoe werkt het precies en is het een slimme keus?

Daarom in het kort: waarom zou je wel of niet voor crowdfunding kiezen?

 

Waarom NIET kiezen voor crowdfunding?
Afgelopen maanden werd bekend dat tientallen bedrijven failliet zijn gegaan met een lening via crowdfunding. Met nog relatief weinig regels en toezicht moeten zzp'ers zelf goed de risico's inschatten en dat kan toch lastig zijn.


Let heel goed op de rentevoorwaarden. Deze kunnen in het begin lager zijn, maar uiteindelijk in de looptijd sterk groeien. En vraag jezelf altijd af of je de lening echt nodig hebt en of het jouw gewenste groei gaat realiseren.


Waarom WEL kiezen voor crowdfunding?

Traditionele banken bestempelen veel projecten van kleine ondernemers als niet interessant of te risicovol. Crowdfunding opent echter de deur voor deze ondernemers om toch hun dromen te realiseren. Soepele voorwaarden, binnen 24 uur aangevraagd en je test jouw ideeën direct bij het publiek. Trek jij relatief eenvoudig investeerders aan, dan kan je er vanuit gaan dat jouw idee ook een succes wordt! Efficiënt, transparant én simpel.


Waar moet jij op letten?

Met een goede voorbereiding laat crowdfunding jouw dromen uitkomen. Maak altijd een goede risicoanalyse, kijk kritisch naar je cijfers en ga bij jezelf na tot welk rentepercentage jij niet in de problemen komt.


TIP: Vergeet niet een persoonlijke verhaal toe te voegen. Op crowdfunding platforms zitten juist investeerders die jou "de ondernemer" willen helpen slagen.

Is crowdfunding iets voor jou? Of zoek jij een andere kredietverstrekker?

Vergelijk de Top 4 kredietverstrekkers > >

Misschien ook interessant: