Een website is een perfecte manier om jouw klanten te overtuigen van jouw service en/of product en een professionele eerste indruk te maken. Maar dan is er de vraag: Bouw jij je eigen website of laat je deze bouwen door een webdesignbureau? Of heb je al iets staan, maar knaagt het dat het beter kan.

 

We leggen de voor- en nadelen voor elke optie uit en helpen je op weg!

 

De voor- en nadelen van: Een website-builder

Houd alles in eigen handen. Jij kiest de look & feel van je website via een standaard template, jij bepaalt binnen welk tijdsbestek je website live staat én je houdt alles makkelijk up-to-date. Tegenwoordig hoef je geen HTML-held meer te zijn om zelf een website te creëren.

Met een website-builder voeg je eenvoudig elementen toe aan een kant-en-klare template zodat je snel een mooie website hebt. En het grootste voordeel is natuurlijk dat je flink wat kosten bespaart ten opzichte van uitbesteden!

Er zijn vele opties in de markt, zoals Squarespace, Wix en vele andere. Wij hebben als partner de best beoordeelde Nederlandse partij geselecteerd (op basis van reviews) JouwWeb. Zie bieden een scherp tarief en via ons ontvang je de eerste 3 maanden gratis als welkomstintroductie aanbieding. Bovendien is bij onze partner, ook een eigen domeinnaam inbegrepen! 

 

3 Voordelen: 1. Voordelige optie 2. Zelf aan de knoppen 3. Design te kiezen vanuit een standaard template

 

3 Nadelen:  1. Gebonden aan vaste designs 2. Aanpassingen maken zelf kan lastig zijn 3. Kan heel erg tijdrovend zijn

 

De voor- en nadelen van: Een webdesigner

Puur gemak en totale ontzorging. Als ondernemer heb je het natuurlijk al druk genoeg met het runnen van je eigen bedrijf. Door het inschakelen van een webdesigner kan jij je blijven focussen op je core-business en heb jij geen omkijken meer naar je website. 

Bovendien zorgt de professionaliteit en de all round kennis van het inhuren van een specialist voor een unieke website die zich echt onderscheidt ten opzichte van jouw concurrenten. Ook wordt rekening gehouden met de vindbaarheid door Google (SEO ranking) waardoor meer klanten je vinden bij een zoekopdracht.

 

3 Voordelen: 1. Kost je weinig tijd zelf 2. Professionele uitstraling 3. Hoger in de Google zoekresultaten

 

3 Nadelen: 1. Aanpassingen maken zelf kan lastig zijn 2. Overbrengen van jouw wensen 3. Hogere kosten voor design en onderhoud. 

 

Misschien ook interessant: