Bij payrolling combineer je als het ware het zelfstandig ondernemen met de (sociale) zekerheden van een dienstverband en heb je ook geen financiële rompslomp. Uit eigen onderzoek is gebleken dat ruim 41% van de ondervraagden behoefte heeft aan een partij die de administratie, boekhouding of facturering volledig ontzorgt. Waarbij 52% ook nog aangeeft wakker te liggen over de financiële zekerheid. Het inschakelen van een payroll organisatie biedt hierbij de ideale oplossing.

Al deze extra zorgen, kunnen worden opgevangen door een payroll organisatie. Steeds meer ZZP’ers kiezen dan ook voor dit betaalsysteem. Is het ook voor jouw onderneming een uitkomst? De voor- en nadelen op een rijtje.


Payroll, wat is dat?

Bij payrollling worden al jouw financiële werkzaamheden uit handen genomen door de dienstverlener. Dit betekent dat de gehele arbeidscontract en loonadministratie wordt verzorgd: inclusief de afdrachten van belastingen en premies. Geen schele ogen meer door het verwerken en berekenen van alle cijfers in Excel of uren kwijt zijn aan het versturen van diverse facturen. Je blijft wel in controle wat betreft de keuze voor opdrachtgevers en jouw uurtarief. Je geeft alleen het aantal gewerkte uren voor de opdrachtgever en het overeengekomen uurtarief door aan de payroll dienstverlener. Deze controleert dit bij de opdrachtgever en bij betaalt jou gelijk bij bevestiging. De rekening wordt vervolgens verstuurd naar de opdrachtgever. Bekijk de korte video over hoe een payroll constructie werkt op onze payroll pagina.


Een ander groot voordeel is de sociale zekerheid. Aangezien je op de “payroll” staat, ben je dus in loondienst en net als elke andere werknemer verzekerd tegen werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor de uren die je werkt voor de payrolldienstverlening en niet de overige uren die je in eigen beheer werkt voor jouw onderneming. 


Klinkt goed! Maar wat zijn de payroll nadelen?

Al deze voordelen hebben uiteraard ook een negatieve kant. Als je namelijk kiest voor payrolling, is het zeer goed mogelijk dat je diverse fiscale voordelen voor ZZP’ers verliest. De uren die je voor de payroll dienstverlener werkt zijn zoals gezegd uren in loondienst en kunnen niet worden meegeteld bij de urenadministratie van jouw onderneming. Dit kan betekenen dat je het urencriterium niet meer haalt dat vereist is bij de ondernemers- en startersaftrek. Deze voordelen komen hierdoor te vervallen en dit kan duizenden euro’s schelen.


Is payrolling iets voor mij in mijn situatie?

Er is ten opzichte van payrolling geen eenduidig advies voor ZZP’ers. De ene ZZP onderneming verschilt weer van de ander: weinig tot veel uren/opdrachtgevers, wel of geen ervaring in boekhouding of administratie, etc. En ook de manier van het toepassen heeft andere uitkomsten: als je bijvoorbeeld veel uren werkt voor de payroll dienstverlener bespaar je veel verzekeringskosten, maar loop je ook weer fiscale voordelen mis. Als je enkele uren op de payroll werkt, heb je weer extra tijd over om te werken voor je eigen onderneming en kun je het urencriterium halen voor de ZZP aftrekposten. 


In de befaamde woorden van Johan Cruijf: “Elk nadeel heb zijn voordeel”.


Wil jij weten of payrolling uitkomst biedt in jouw situatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan speciaal voor ZZP’ers.

 

Misschien ook interessant voor jou: de ZZP Aftrekposten Scan. Een vrijblijvende scan waarmee u meteen inzicht krijgt over welke aftrekposten voor jou gelden.

You may also like:

Misschien ook interessant: