088 - 0910101

Wij zijn beschikbaar 

ma - vr: 9:00 - 17:30 

Wij zijn beschikbaar

Fabels over de AVG

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) blijft een 'hot' topic waar veel over gesproken wordt. Echter horen wij nog steeds dat er soms nog onduidelijkheid is omtrent de AVG wetgeving. Goede reden om de 4 meest gehoorde fabels onder elkaar te zetten.

"De AVG wet geldt enkel voor grote bedrijven"
FABEL

Zodra je persoonsgegevens verwerkt dien je je te houden aan de AVG wetgeving. Hier horen dus ook ZZP'ers en MKB'ers bij.

"De AVG is alléén van toepassing op digitale informatie"
FABEL

De AVG is van toepassing op het verwerken van persoonsgegevens in alle vormen: digitaal en op papier. Echter worden tegenwoordig persoonsgegevens voornamelijk digitaal verwerkt en lag bij de invoering van de AVG wet de nadruk op het beveiligen van digitale informatie.

"Ik loop geen risico op een AVG boete"
FABEL

Soms zal een waarschuwing voldoende zijn. Echter wanneer jij je opzettelijk niet aan de AVG wetgeving houdt, bijvoorbeeld door niet transparant te zijn over de verwerking van de persoonsgegevens of wanneer jij deze deelt met derden zonder toestemming, kan een AVG boete het gevolg zijn. 

"Ik ben AVG Proof, nu ben ik klaar!"
FABEL

De eerste stap is uiteraard om alle benodigde documenten in huis te halen. Maar het toepassen van de AVG gaat niet alleen om het implementeren van de juiste documenten. Het is een bepaalde gedachte rondom het verwerken van persoonsgegevens. Zorg dat je privacy documenten up-to-date blijven, dat bewaartermijnen worden nageleefd en dat je nieuwe ontwikkelingen en bedrijfsvoering altijd toetst aan de AVG.

Ben jij benieuwd of jij al 100% voldoet aan de AVG wetgeving? Via de handige AVG scan weet jij binnen 2 minuten welke eventuele stappen jij nog moet zetten.

Ontvang de ZZP Belastingtips 2019

Gratis whitepaper met de 14 belangrijkste ZZP  Aftrekposten + 4 mogelijke toelagen

ZZP Belastingtips 2019

Misschien ook interessant:

AVG Checklist voor ZZP'ers

mijnZZPdiensten | 7-2-19 17:19

De meest gestelde juridische vragen

mijnZZPdiensten | 7-2-19 17:19

Plaats hier je reactie