De Top 5 ZZP Verzekeringen

Heb jij je verzekeringen al goed geregeld? Voor iedere branche & situatie zijn andere verzekeringen relevant. Als zzp'er wil jij uiteraard geen risico lopen op hoge schadeclaims, maar ook niet onnodige verzekeringen afsluiten of hoge premies betalen. Lees daarom onze top 5 verzekeringen voor zzp'ers en maak een goede afweging welke verzekeringen voor jouw bedrijfsvoering relevant zijn.

1) Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Het gaat bij veel ondernemers mis bij de verwachte dekking van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Anders dan vaak gedacht, kan je hier niet op terugvallen als je zakelijk aansprakelijk wordt gesteld. Helaas kan een ongeluk iedereen overkomen.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, waar je de schade aan spullen en personen afdekt, is daarom onmisbaar voor iedere ondernemer. Zo voorkom je dat je uiteindelijk zelf voor de kosten op moet draaien.

 

2) Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Wellicht heb je gelijk. Heb jij echter een adviserend beroep, maak jij tekeningen of voer jij berekeningen uit? Dan is het toch verstandig je te verdiepen in een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit is een verzekering voor mensen die aansprakelijk kunnen worden gesteld voor beroepsfouten. Denk aan nalatigheid, verkeerd advies of vergissingen tijdens je werk. De financiële gevolgen kunnen dan enorm zijn! Gelukkig kan je ook deze aansprakelijkheid afdekken met de juiste verzekering.

 

3) Rechtsbijstandsverzekering

Hoewel jij jouw aansprakelijkheid kan beperken en je je hiertegen kan verzekeren, is een juridisch conflict niet geheel te voorkomen. Dan is het toch een prettig idee dat je wel altijd kan rekenen op juridische bijstand. 

Een zakelijke rechtsbijstand dekt de kosten voor juridisch advies, proces- en gerechtskosten, advocaat, deurwaarder én kosten van de tegenpartij. Let op: je kan nooit terugvallen op een privé rechtsbijstandverzekering bij zakelijke conflicten.

 

4) Arbeidsongeschiktheid

De belangrijkste verzekering voor zzp’ers is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Jij bent namelijk als het ware je gehele onderneming in één en als je door onverwachte omstandigheden je werk niet meer kan uitvoeren, kan dit uiteraard grote financiële gevolgen hebben.

Een AOV verzekering sluit af om ervoor te zorgen dat je toch inkomsten ontvangt tijdens ziekte, na een ongeval of als je invalide wordt. Deze verzekering is tevens van toepassing bij een zwangerschap. Zorg voor je financiële vangnet en loop geen onnodig risico.

 

5) Zakelijke autoverzekering

Deze verzekering is zeker niet voor alle zzp'ers relevant, maar in deze 2 gevallen wel:

  • Wanneer jij jouw auto zakelijk gebruikt (denk aan een bestelbus)
  • Wanneer jouw auto op naam van de zaak staat

In deze gevallen zal jouw privé autoverzekering niet genoeg dekking bieden en moet je je toch verdiepen in een zakelijke autoverzekering. Voor iedere autogebruiker geldt hetzelfde: Je bent verplicht minimaal een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. 

 

Voor bijna ieder risico bestaat wel een passende verzekering. Wil jij een snel overzicht van de voor jou relevante verzekeringen? Start de vrijblijvende ZZP Verzekeringscheck.

Misschien ook interessant:

3 ZZP Bedrijfsrisico's

mijnZZPdiensten | 14-8-19 11:59