088 - 0910101

Wij zijn beschikbaar 

ma - vr: 9:00 - 17:30 

Wij zijn beschikbaar

De Top 5 ZZP Verzekeringen

Als ZZP’er ben je, in tegenstelling tot een werknemer in loondienst, zelf verantwoordelijk voor je financiële vangnet. Vooral als starter kan er veel op je afkomen. Van je pensioen tot en met diverse soorten verzekeringen: alles moet je goed geregeld hebben. Geen zin om urenlang te googelen naar noodzakelijke verzekeringen? Bekijk dan hieronder de Top 5 Verzekeringen waar je als ZZP’er aan moet denken.

1. AOV Verzekering
De belangrijkste verzekering voor ZZP’ers is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Jij bent namelijk als het ware je gehele onderneming in één en als je door onverwachte omstandigheden je werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren, kan dit uiteraard grote financiële gevolgen hebben. Een AOV verzekering sluit je dan ook af om ervoor te zorgen dat je toch inkomsten ontvangt tijdens ziekte, na een ongeval of als je invalide wordt. Deze verzekering is tevens van toepassing bij een zwangerschap. Ondanks de mogelijke nadelige gevolgen, blijkt toch dat veel ZZP’ers geen AOV verzekering hebben. Dit kan betekenen dat een val in de badkamer of een sportblessure resulteert in geen inkomsten.

2. Rechtsbijstandsverzekering
Bij elke onderneming kunnen juridische conflicten voorkomen. Van ontevreden klanten die hun factuur niet willen betalen tot een verschil in mening over gemaakte afspraken (met een opdrachtgever of een verhuurder van een kantoorruimte). In dit soort gevallen is het handig om een rechtsbijstandsverzekering te hebben, zodat je in het geval van juridische problemen kunt aankloppen bij rechtsbijstand voor hulp.

3. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Is er een aanzienlijke kans dat er bij jouw onderneming materiële of letselschade kan plaatsvinden? Dan is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te regelen. Met name in risicovolle branches zoals bijvoorbeeld de bouw of schilderwerken is deze verzekering van belang. Een ongelukje is zo gebeurd, maar dit kan desastreuze gevolgen hebben voor je onderneming als je niet adequaat bent verzekerd.

4. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Niet alleen een ongelukje is zo gebeurd, maar ook een rekenfoutje. Dit soort fouten, die plaatsvinden bij het uitvoeren van je werkzaamheden, vallen onder beroepsaansprakelijkheid. Menselijke fouten komen maar al te vaak voor: zoals verkeerd genoteerde maten of cijfers waardoor jouw uiteindelijke product niet past of geleverde dienst niet klopt. Ook dit kan zeer nadelige financiële gevolgen hebben voor je onderneming als je geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering tot je beschikking hebt.

5. Cyberverzekering
Cybercriminaliteit is de laatste jaren een groot probleem geworden voor veel bedrijven. Wekelijks is er wel weer een nieuwsitem in de media over een bedrijf dat gehackt is. Een onderneming kan flink wat hinder ondervinden als gevolg: boetes voor datalekken, niet werkende computersystemen, etc. Als jouw onderneming vele digitale aspecten kent, is het dan ook aan te raden om een cyberverzekering te regelen.

Op zoek naar de scherpste verzekeringspremies? Via onze ZZP premievergelijker ontvang je geheel vrijblijvend een persoonlijke vergelijking van de voor jou relevante verzekeringen (en advies op basis van jouw branche).

Ontvang de ZZP Belastingtips 2019

Gratis whitepaper met de 14 belangrijkste ZZP  Aftrekposten + 4 mogelijke toelagen

ZZP Belastingtips 2019

Misschien ook interessant:

Plaats hier je reactie