Ben jij op zoek naar een goede bedrijfsauto, of misschien een goede bestelbus voor alle spullen die mee moeten naar verschillende locaties? Word de trotse eigenaar van een zakelijke auto die helemaal bij jou en je bedrijf past.

Je kan er uiteraard voor kiezen om deze auto te kopen, maar dan moet je wel direct de hoge aanschafkosten kunnen én willen financieren. Een andere keuze is om te kiezen voor auto lease. Er zijn 2 verschillende varianten van auto lease: Financial Auto Lease en Operational Auto Lease. Maar hoe werkt dit precies? En wat zijn de verschillen? Wij leggen het je uit!


Financial Auto Lease

- Hoe werkt het?

Financial Lease is de meest transparante vorm van auto leasing. Om het heel eenvoudig uit te leggen: Financial Auto Lease kun je vergelijken met een hypotheek. Je betaalt iedere maand een vast bedrag (rente + aflossing) gedurende de looptijd van jouw lease. Zo wordt je auto iedere maand steeds meer van jou. Heb je jouw bedrijfsauto helemaal afbetaald? Dan hoef je hem niet meer in te leveren. Een vast maandelijks bedrag, een vast leasetermijn en geen beperkingen qua kilometers. Ideaal toch?

- Wat zijn de voordelen?

1. Jij bent vanaf het begin de eigenaar van de auto
Het grote voordeel van Financial Auto Lease is dat jij economisch de eigenaar bent van deze auto. Als je kiest voor Operational Lease blijft de leasemaatschappij juridisch de bezitter van de auto.

2. Kies de leaseperiode voor uw gekozen auto
De periode waarin je de auto least kan je zelf kiezen. Zo heb je vaste maandlasten en weet je van tevoren wat je kan verwachten en welke kosten er maandelijks van je rekening worden gehaald. En mocht je dan nog willen kiezen om het contract eerder te beëindigen is dat ook geen probleem.

3. Behoud de liquiditeit tijdens het doen van de investering
Normaal gaat een grote investering ten kosten van je liquiditeit, niet bij financial auto lease. De liquiditeit wordt behouden omdat je geen gebruik maakt van je eigen financiële middelen. 

4. Verschillende fiscale voordelen
Zet de bedrijfsauto op je balans, vorder de betaalde BTW terug bij je omzet belasting aangifte en trek de betaalde rente af van je belasting.

5. Investeringsaftrek door groen te rijden 
Kies jij bovendien voor een auto op grijs kenteken of met lage CO2 uitstoot? Dan kom je ook nog in aanmerking voor de investeringsaftrek (28% van het aanschafbedrag). Zo geniet je van een zakelijke droomauto én profiteer van de fiscale voordelen.

 

Operational Auto Lease

- Hoe werkt het?

Waar je Financial Auto Lease kan vergelijken met een hypotheek, kan je Operational Auto Lease vergelijken met een huurhuis. Elke maand betaal je voor je auto, maar als het contract voorbij is dan lever je de auto weer in. Kortom, als je gebruik maakt van Operational Lease ben je niet de eigenaar van de auto en heb je dus ook niet de eventuele zorgen én kosten. Er zitten verschillende kosten bij het maandbedrag inbegrepen, ligt wel aan welke vorm van Operational Lease je kiest, er valt alleen een ding buiten: de brandstof. 

Er zijn veel verschillende manieren van Operational Auto Lease

Full Operational Lease
Dit houdt in dat je niks anders hoeft te betalen dan de brandstof. Alle kosten zitten in het bedrag dat je per maand betaald inbegrepen.

Netto Operational Lease:
Als je liever iets meer kosten wilt besparen, kun je ook kiezen voor Netto Operational Lease. Hierbij heb je zelf de verzekering, onderhoudskosten en reparaties in de hand.

Sale and Lease back:
Wil jij je liquiditeit verhogen? Dan is Sale and Lease back een goede oplossing.  Op dat moment verkoop je de auto aan de desbetreffende leasemaatschappij en lease je de auto terug.

- Wat zijn de voordelen?

1. Goed beeld van de kosten:
Doordat maandelijks de kosten hetzelfde blijven heb je een goed beeld van wat je maandelijks kan verwachten. Daarnaast hoef je ook nergens meer naar om te kijken.

2. Tijd besparen:
Geen gedoe, niks zelf uitzoeken. M
et alle vragen die je hebt kun je altijd bij de desbetreffende leasemaatschappij terecht.

3. Geen investering:
Door gebruik te maken van Operational Lease hoef je geen grote investering te maken voor een nieuwe auto. Je maakt gebruik van de auto totdat het contract is afgelopen. Zo heb je een gloednieuwe bedrijfsauto zónder in een keer een enorm geldbedrag kwijt te zijn.

4. Geen risico:
Mocht het nu zo zijn dat er bijvoorbeeld verschillende onderhoudskosten duurder zijn dan gepland, is dit geen probleem. Dit bedrag is voor de leasemaatschappij, jij hoeft helemaal niks bij te betalen. En dat is wel zo fijn voor de portemonnee! Verder loop je ook geen enkel risico bij het rijden van de auto.

 

Auto leasen voor een scherpe prijs?

Met de vele auto dealers verspreid door het land, kan het vinden van de ideale bedrijfsauto een vervelende zoektocht worden. En heb je jouw droomauto eindelijk gevonden, dan wil je uiteraard wel zeker weten dat jij de beste prijs betaald. Wist je dat je via onze Financial Auto Lease partner keuze hebt uit ruim +8500  verschillende bedrijfsauto’s? Personenauto’s, bestelwagens, nieuwe modellen of toch tweedehands. Geef eenvoudig aan wat jouw wensen en voorkeuren zijn en ontvang onafhankelijk advies.

Interessant? Vraag vrijblijvend autolease prijsopgave aan>>

Misschien ook interessant:

De top 4 grootste bedrijfsrisico's

mijnZZPdiensten | 27-9-19 17:36

Hoe werkt een ZZP Beleggingsrekening?

mijnZZPdiensten | 27-9-19 17:36

Belastingtips voor zzp'ers

mijnZZPdiensten | 27-9-19 17:36