Heb je plannen om een website te bouwen voor je onderneming en weet je niet of je dit zelf moet doen of laten uitbesteden? Hieronder 5 belangrijke punten om in de gaten te houden bij de ontwikkeling van je website.

 

 1. Lees reviews over de websitedesigner 

Als je websitebouwer op het oog hebt, zoek naar reviews op Google of Facebook. Reviews geven een goede indicatie van betrouwbaarheid en kwaliteit. Soms zijn er ook geschreven reviews waar je plus- en minpunten kunt terugvinden. Verder is het voortraject ook een goede indicator van kwaliteit en service. Als je in contact bent met een potentiele websitebouwer let dan op de volgende punten:

 • Wordt er naar uw wensen geluisterd?
 • Wordt er door de websitebouwer meegedacht in oplossingen?
 • Hoe verloopt de communicatie tussen jullie?

Belangrijke punten om mee te nemen in uw keuze.

 

 1. Overzichtelijk kostenplaatje

Natuurlijk moet het kostenplaatje wel binnen het budget passen. De onduidelijkheid omtrent de offerte is dan ook een van de grootste valkuilen voor opdrachtgevers. Wat opdrachtgevers vaak niet weten is dat er naast de kosten voor het bouwen van een website ook kosten bij komen voor service of onderhoud. Ook kunnen er extra kosten bijkomen voor de hosting en het domein. Het is dan ook altijd verstandig om vooraf een heldere offerte op te vragen met een duidelijk beeld over hoe de kosten zijn opgebouwd. Handig om daarbij na te gaan zijn de betaalmogelijkheden en vervolgens de gemaakte afspraken op papier te zetten. Zo loop je achteraf niet tegen verrassingen aan. 

 

 1. Content Management Systeem

Een website bestaat uit verschillende soorten content die je met alle gemak wilt beheren. Vraag daarom welke CMS (content management systeem) de websitebouwer gebruikt en of hier een uitleg van is. Zo is het van belang om te weten:

 • Hoeveel en op welke manier je tekst kan toevoegen aan je site.
 • Wat de mogelijkheden zijn voor het toevoegen van afbeeldingen en video’s.
 • De mogelijkheid om te chatten of om contact op te nemen.

 

Vraag daarom altijd om een demonstratie van hoe het CMS werkt, als deze beschikbaar is, zo weet je van te voren waarmee je te maken hebt en wat de mogelijkheden hierin zijn.

 

 1. Laat uw website zoekmachinevriendelijk bouwen

Vraag de websitebouwer in hoeverre de website zoekmachinevriendelijk gebouwd wordt en welke mogelijkheden er zijn om SEO te beheren. Het is natuurlijk de bedoeling dat als je met SEO werkt je website wel goed vindbaar is door Google. Let op: veel bureaus beloven u een hoge positie in Google, maar vertellen er nooit bij dat je hier veel tijd in moeite in moet steken. Een website die in één keer  bovenaan bij Google staat, bestaat niet. Vraag daarom altijd een duidelijke uitleg over de mogelijkheden bij jouw website bouwer. 

 

 1. Bedenk hoe belangrijk support voor u is

Sommige websitebouwers bieden websitepakketten voor een spotprijs. Neem in gedachte dat de support en service voor dit soort pakketten vaak minimaal is. In veel gevallen is er zelfs geen live contact mogelijk en wordt je verwezen naar de ‘veelgestelde vragen’ of support contact die de volgende dag response geeft. Wilt u snel hulp of antwoorden op uw vragen, kies dan voor een websitebouwer waar de klantenservice goed op orde is met meerdere mogelijkheden tot contact voor support.  

 

Nog op zoek naar een goede websitedesigner? Vergelijk via ons nu vrijblijvend webdesigners om de juiste match te vinden.

Misschien ook interessant:

Website zelf maken of laten maken?

mijnZZPdiensten | 31-7-19 22:44

10 Tips voor een optimale website

mijnZZPdiensten | 31-7-19 22:44