3 ZZP Bedrijfsrisico's

Uit onze enquête is gebleken dat verzekeringen op de 2de plek staat van 'De Top 5 te regelen zaken'. Voor iedere branche & situatie zijn andere verzekeringen relevant. Ga daarom bij jezelf na welke verzekering benodigd is en waar jij nog risico’s ziet. Wij bespreken kort 3 grote risico's van het ondernemerschap.


1. Je wordt aansprakelijkheid gesteld

Je kan veel risico's op voorhand eenvoudig beperken of zelfs uitsluiten met waterdichte Algemene Voorwaarden. In dit basisdocument vermeld jij bijvoorbeeld duidelijk de betaaltermijnen, garantievoorwaarden, waarvoor jij eventueel aansprakelijkheid bent én tot welk maximum bedrag.

De volgende stap is zorgen voor de juiste verzekeringen. Heb je geen privé aansprakelijkheidsverzekering dan word je toch raar aangekeken. Een ongeluk is zo gebeurd en de kosten kunnen hoog oplopen. Vaak wordt er gedacht dat de privé verzekering genoeg dekking geeft, ook als het gaat om bedrijfsmatige ongevallen. Maar dit is helaas niet het geval. Zorg daarom altijd voor een zakelijke bedrijfsaansprakelijkheid verzekering.

 

2. Je wordt arbeidsongeschikt

Kan jij als zzp'er door onverwachte omstandigheden je werk niet meer uitvoeren, dan kan dit uiteraard grote financiële gevolgen hebben. Een AOV verzekering biedt jou de maandelijkse inkomsten wanneer dit gebeurd.


De hoogte van jouw AOV premie hangt af van 3 factoren: jouw leeftijd, jouw beroep en het bedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Hierdoor kan de premie sterk verschillen. De perceptie is dat AOV per definitie erg duur is, maar als jij een buffer hebt op het min. 6 maanden te overbruggen, dan scheelt dat veel.

 

3. Je komt in een juridisch conflict

Risico's horen bij het ondernemerschap, maar deze kan je afdekken met de juiste zakelijke verzekeringen. Je hebt namelijk als ondernemer te maken met allerlei verschillende partijen zoals klanten, leveranciers, personeel en concurrenten.

Een rechtsbijstandverzekering biedt jou extra juridische zekerheid waardoor jij kan rekenen op juridisch advies, hulp bij wanbetalers en juridische bijstand bij een conflict. 

 

Wil jij snel in kaart brengen wat de laagste premie is voor jouw verzekeringen? Start de ZZP Premievergelijking Verzekeringen > >

Misschien ook interessant: