088 - 0910101

Wij zijn beschikbaar 

ma - vr: 9:00 - 17:30 

Wij zijn beschikbaar

Uit onze enquête is gebleken dat verzekeringen op de 2de plek staat van 'De Top 5 te regelen zaken'. Voor iedere branche & situatie zijn andere verzekeringen relevant. Ga daarom bij jezelf na welke verzekering benodigd is en waar jij nog risico’s ziet. Wij bespreken kort 3 grote risico's van het ondernemerschap.

1. Je wordt aansprakelijkheid gesteld

Heb je geen privé aansprakelijkheidsverzekering dan word je toch raar aangekeken. De kosten kunnen hoog oplopen en een ongeluk is zo gebeurd. Toch zien we dat veel ZZP'ers deze verzekering nog niet geregeld hebben. Vaak wordt er gedacht wordt dat de privé verzekering genoeg dekking geeft, ook als het gaat om bedrijfsmatige ongevallen. Helaas is dit echter niet het geval.  

Er zijn 2 aansprakelijkheidsverzekeringen: bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (bedoeld voor schade aan spullen van andere of personen) en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bedoeld voor beroepsfouten en het geven van verkeerd advies). 

Wil je meer weten over het verschil tussen deze 2 verzekeringen? Lees onze ZZP Aansprakelijkheidsverzekering blog.

 

2. Je wordt arbeidsongeschikt 

Kan jij als ZZP'er door onverwachte omstandigheden je werk niet meer uitvoeren, dan kan dit uiteraard grote financiële gevolgen hebben. Jij bent namelijk als het ware je gehele onderneming in één.

De hoogte van jouw AOV premie hangt af van 3 factoren: jouw leeftijd, jouw beroep en het bedrag waarvoor je verzekerd wilt zijn. Hierdoor kan de premie sterk verschillen. De perceptie is dat AOV per definitie erg duur is, maar als jij een buffer hebt op het min. 6 maanden te overbruggen, dan scheelt dat veel. Via onze onafhankelijke partner Yezzer kan je snel verschillende premies vergelijken via de online AOV vergelijker.

3. Je hebt juridische bijstand nodig

Je wil er niet vanuit gaan, maar het kan iedereen overkomen: een juridisch conflict. De meeste voorkomende juridische zaken zijn: een niet betalende klant, een ontevreden klant of een leverancier die zijn afspraken niet na komt.

Ook hier geldt dat een privé verzekering geen dekking geeft en de kosten voor juridische bijstand of advocaat kunnen razendsnel oplopen terwijl de kosten van een rechtsbijstandverzekering niet hoog hoeven te zijn. TIP: Vraag meerdere offertes aan om een goede match met jouw wensen en budget te vinden.

Ben jij op zoek naar een andere verzekering of wil je eerst meer informatie over de verschillende risico's? Bekijk onze verzekeringen informatiepagina.

Ontvang de ZZP Belastingtips 2019

Gratis whitepaper met de 14 belangrijkste ZZP  Aftrekposten + 4 mogelijke toelagen

ZZP Belastingtips 2019

Misschien ook interessant:

De Top 5 ZZP Verzekeringen

mijnZZPdiensten | 13-2-19 11:01

ZZP Aansprakelijkheidsverzekering

mijnZZPdiensten | 13-2-19 11:01

Plaats hier je reactie